(no subject)
mukalla
Ik beheers sinds eerder deze week eindelijk de kunst van het downloaden van films, maar nu weet ik dus acuut niet meer welke ik nog zou willen zien :) Suggesties zijn welkom!

Voorkeur genres: arthouse /romantische komedie/ films waar mensen elkaar gelukkig maken / films over vervelende tieners (net wild child gezien, ge-nie-ten).

Mijn favoriete alleen-thuis-kijk-films zijn bv Pride and Prejudice, Love Actually, the Holiday, You've got mail, Definitly/Maybe - ja, de standaard voorspelbare feel good movie. Laat maar komen :)

Edit: overigens nu aan het downloaden: December Boys - dat soort films mogen dus ook. Het element sociale interactie tussen mensen waaruit blijkt dat "wie goed doet, goed ontmoet" is bepalend - ik heb graag een beetje hoop in de mensheid, als ik in m'n eentje in m'n pyama met een kopje thee film zit te kijken (A);)

Zoveel goeie muziek de laatste tijd!
mukalla
Peter Fox - Alles neu


En de nieuwe Editors (Papillon) hoorde ik eergister op 3fm bij 3voor12 - erg gaaf ook.

En Florence andthe machine: http://www.youtube.com/watch?v=hHqbco0zHWo

Fijn <3 alleen heb ik me net voorgenomen een jaar geen boeken te kopen, neig ik dat te vervangen met cd's :D

O en Jamie T.: http://www.youtube.com/watch?v=r9APEZMeH0o :)

Weer eens iets nieuws
mukalla
Ik doe maar weer eens een poging met een nieuw weblog :) - het blijft een hobby, opnieuw beginnen.

http://dittesque.wordpress.com

Hihi :)
mukalla


(no subject)
mukalla
Ik kan er niks aan doen, ik vind Chasing Liberty echt een topfilm, haha :D En die knul is zo onnoemelijk woestaantrekkelijk met z'n hoofd en zn lijf en z'n accent dat ik er welhaast in zou blijven :)

En het is gewoon echt een grappige film. Echt. Als ze tegen een gondolier zeggen dat ze net getrouwd zijn, geen geld hebben, maar heel graag mee willen varen, hebben ze zúlke mooie cliché's in hun tekst "we're traveling on the currency of love", en "we have nothing, but we have everything", en dan een heleboel van dergelijke uitspraken in één dialoog, hilarisch :)

Vandaag twee uur gestudeerd en zo weer een hoofdstuk Boterman weggewerkt. Verder veel te lang geslapen en loze dingetjes gedaan op internet. En tv gekeken dus. Maar morgen ga ik écht op tijd opstaan en heel hard studeren. Écht. ;)

Wat ik tegen kwam online
mukalla
National Geographic: Bikinis inspire objectification

I know Samhita posted about this study, but this headline scares me: Bikinis Make Men See Women as Objects, Scans Confirm

Sexy women in bikinis really do inspire some men to see them as objects, according to a new study of male behavior.

Brain scans revealed that when men are shown pictures of scantily clad women, the region of the brain associated with tool use lights up.

Men were also more likely to associate images of sexualized women with first-person action verbs such as "I push, I grasp, I handle," said lead researcher Susan Fiske, a psychologist at Princeton University.

Eek.

Okay, so some men see women as objects - I think we all know that. But is it really the bikini's or - more to the point - the bikini-wearer's fault? Because that's what the headline seems to be saying to me. The last time I checked a bikini couldn't make a man do anything.

The study, on the other hand, seems to be pretty interesting (though also terrifying).

Most of the men best remembered headless photographs of women in bikinis, even if they'd only seen the image for two-tenths of a second, Fiske reported this weekend in Chicago during the annual meeting of the American Association for the Advancement of Science.

And the men who scored higher as "hostile sexists"--those who view women as controlling and invaders of male space--didn't show brain activity that indicates they saw the women in bikinis as humans with thoughts and intentions.

Ughhhh. I'm really ready for this week to be over.

Posted by Jessica - February 20, 2009, at 03:49PM | in Sexism
 

Bron: Feministing.com

(no subject)
mukalla
Weer een boek om aan te raden:

Female chauvinist pigs van Ariel Levy. Ja, ik ben er een beetje laat mee, ik geloof dat het toen het uit kwam in 2005 behoorlijk in de belangstelling stond, maar ik las het gister in de trein, omdat het boek van Marukami dat ik ging lezen te zwaar was. Als je, zoals ik, je studie ontwijkt en verder ook niks te doen hebt, lees he FCP in een dagje uit en het is werkelijk inspirerend. :)

(no subject)
mukalla
Oh, trouwens, ik heb net "kinderen van de liefde" van Marilyn French uit, en het is echt een aanrader! Ik vond het een fantastisch, interessant, inspirerend boek. En goed te lezen. Dus als je nog iets zoekt, zoek dit :)

Ik vind het wel altijd frustrerend dat ik, als ik een indrukwekkend boek uit heb, zo moeilijk aan een ander kan beginnen :)

(no subject)
mukalla
Hoera! Ik heb een scriptie-onderwerp én een begeleider! Natuurlijk vind ik het nog steeds doodeng, maar zoals JvZ (begeleider) zei, ik moet nu gewoon stoppen met twijfelen en hiermee aan de slag gaan, want het is een 'heel mooi onderwerp voor een masterscriptie'. JvZ heeft mij al vanaf het begin - een jaar geleden bijna - meegemaakt in mijn zoektocht naar een onderwerp, en sindsdien heb ik al de meest uiteenlopende dingen aangedragen, maar dit schijnt 'm dus te gaan worden. De archieven zijn bereikbaar, toegankelijk en uitgebreid, er is een redelijke lacune in ht onderzoek, en het is ook nog identiteitsgeschiedenis :) Dus de komende maanden ga ik mij bezighouden met.... het spanningsveld tussen regionale en nationale identiteit in de negentiende eeuw in de provincie Friesland :D Ja, ind, hoe kom je er op :)

Na deze positieve noot, de negatievere dat ik deze week wéér twee onsuccesvolle hospiteersessies heb gehad bij kamers die ik ondanks haken en ogen (de eerste was redelijk klein (maar wel in een leuk huis, op een top locatie voor een fijne prijs), de tweede in een niet hele fijne buurt (maar wel relaxed groot, mét tuin, huursubsidie en om de hoek bij een vriendinnetje :))) toch heel graag wilde hebben. Het is me blijkbaar niet gegund. Ik overweeg nu te gaan adverteren met  "Blijkbaar ben ik stom - dus zoek jij een stomme huisgenoot? Grijp je kans en BEL! BEL! BEL!" ;) Ik zag op de UvA wel een hele leuke ad van een jongen die zichzelf in een stripje had getekend, dus misschien moet ik toch het creatieve pad maar inslaan. Maar het is zo frustrerend, want ik ben echt heel leuk, maar blijkbaar doe ik gewoon geen overtuigende eerste indruk. Ik wacht dus maar op mijn topsalaris (je moest eens wéten hoeveel historici verdienen ;)) en koop dan een pand aan één der Utrechtse grachten en steek mijn tong uit naar alle mensen die nooit zullen weten welk een genot het is een huis met mij te mogen delen. Ha!

Overigens is het wel weer praktisch om in Zwolle te wonen als ik twee maanden lang dagelijks naar Ljouwerd moet voor archiefonderzoek. Dus elk nadeel heeft ook wel weer een voordeel, blijkt.

En nu ik geen huur hoef te betalen voel ik me ook helemáál niet schuldig dat ik de 23ste - als alles goed gaat - wéér naar Berlijn ga, ha!

(no subject)
mukalla
nou! ik heb een hele leuke jas gevonden, van Benetton, maar natuurlijk niet in mijn maat aanwezig :( en toen dacht ik, bel ik de Bijenkorf in Utrecht om te vragen of ze m daar hebben, maar dat blijkt onmogelijk (algemeen nummer, drie keer zonder commentaar doorverbonden, en uiteindelijk weet ik dus niet van welke bijenkorf in NL ik nu weet dat ze m niet hebben :|). Irritant.

?

Log in